(محلول یک درصد نمک طعام باضافه محلول سه درصد آب اکسیژنه) گردو قطعه آلومینیومی یکی آندایز شده و دیگری آندایز نشده را در این محلول برار دهیم، مشاهده میشود که در قطعه بدون آبکاری پس از مدت کوتاهی لائم خوردگی ظاهر میشود و پس از یک روز بسته به آلیاژ آن، وزنی برابر 2 تا 50gr/dm2 را از دست میدهد. در صورتی که در آلومینیوم آندایز شده پس از یک ماه هیچ اثری از خوردگی مشاهده نمیشود.
این آزمایش اولین بار بوسیله H.sch mitt آلومینیوم خالص و آلیاژهای Al-Cu و Al-Si در محلول دو نرمال اسید کلریدریک انجام گرفت و نتایج زیر بدست آمد:
- قطعات آندایز نشده بزودی تحت تاثیر خوردگی قرار گرفتند.
- قطعات آندایز شده دیرتر از مورد اول تحت تاثیر خوردگی قرار گرفتند.
- قطعاتی که پس از آندایزینگ سیل شده بودند پس از قرار گرفتن در محلول فوق، مقاومت بمراتب بیشتری در مقابل خوردگی از خود نشان دادند.
در این آزمایش از محلول اسید نیتریک و سپس یک محلول رنگی مثلا" آلومینیوم سبز استفاده میشود که پس از قرار دادن قطعه آندایز شده در داخل این محلول، هرقدر رنگ کمتری جذب آن گردد نشان دهنده مرغوبیت بیشتر میباشد.
بوسیله، این دستگاه میتوان ضخامت قشر اکسید را اندازه گرفت، اگر چنانچه این دستگاه در دسترس نباشد میتوان ضخامت فشر اکسید را طبق فرمول زیر محاسبه نمود
H= 0/4. W.T.I/F
روشهای کنترل کیفیت اکسیداسیون آلومینیوم2
تشخیص تیپ های شخصیتی اینیاگرام
روشهای کنترل کیفیت اکسیداسیون آلومینیوم
عوامل موثر در کیفیت اکسیداسیون آلومینیوم بخش دوم
عوامل موثر در کیفیت اکسیداسیون آلومینیوم